söndag 2 maj 2010

Nästan finsk vapp (och lite annat också)

Söndag. Ensam hemma med en massa skolgrejer att göra, både idag och igår. Inte så muntert, särskilt som jag igen har flunsakänningar. Nu har jag dock garderat mig med någon sorts svamp-baserad, ganska dyr dryck från en hälsokostaffär. Hoppas det hjälper. Annars får jag helt sluta gå ut på kvällarna - den här veckan var jag ute bara på fredag. Då ordnade jag en rätt så finsk vappen, med hemlagade munkar och mjöd. Det var en del jobb med munkarna, men de blev lyckade och allt gick åt! Det är nog roligt att ordna fest ibland och vara värdinna. Många hade t.o.m. klätt ut sig lite, det fanns en blå bonde, två olika rödluvor (ofrivilliga) och så trollsländor som landade i olika hår under kvällen. Sedan gick vi ut en stund.
Jag funderar mycket på sjungandet just nu, och försöker öva hemma så mycket det nu är möjligt utan instrument/komp. Ibland går det bättre och ibland sämre. Men det är roligt att sjunga med bandet, trots att sångerna ibland är i helt fel tonart och pojkarna vägrar ändra för att det skulle bli för jobbigt..
Jag har reagerat på hur folk pratar med utlänningar, eller i allmänhet folk som inte kan språket som talas. Vissa mänskor, ofta såna som inte har någon lingvistisk bakgrund, pratar glatt på utan att tänka på att vissa lokala ord kanske inte förstås av utlänningar (vilket är helt bra för mig eftersom jag lär mig nya ord så småningom), medan andra först pratar extra tydligt, och sedan när de märker att man förstår, använder ett väldigt korrekt standardspråk. Det här sistnämnda gör jag också med personer som håller på att lära sig språket vi pratar.
Nu ska jag skriva vidare på litteraturarbetet, det känns onödigt. Det här är nog den första och sista frivilliga litteraturkursen jag går..

2 kommentarer:

  1. Så bra att munkarna gick åt! Och vad är det för fel på litteraturkurser då?! Se till att du inte får flera flunssor. Här har idag varit 3 grader, regn och blåst, så vi har brasa i kakelugnen och går på i ullstrumporna.

    SvaraRadera
  2. ...och sen åt vi churros med varm choklad på söndagsmorgonen! Mycket munkar, och idag lagade jag en jätte god spansk tortilla. jag har tyvärr flunsa igen, men ska imorgon till läkaren. Troligen måste jag till någon specialist som kan avgöra om jag är mögelskadad eller allergisk eller nåt

    SvaraRadera